Blog

Echtpaar zittend in klapstoelen op het strand, kijkt naar de horizon.

Pionieren in deze tijd

Pioniers zijn bevlogen over onderwerpen die mainstream nog ongezien zijn, of niet begrepen en geaccepteerd worden. Pioniers zien ontwikkelingen en mogelijkheden voorbij de horizon.  Het zijn waarnemers met sterk ontwikkelde antennes. Ze spelen de rol van wegwijzer, status quo-bevrager, inzichtgever, dwarsdenker en deeltjesversneller in de maatschappij.

Lees verder

De eenvou van aandacht 3D

Soms komt het antwoord pas later

Wat is er nodig om in tune te leven, met onszelf, anderen en met onze groene habitat? Zodat we de samenhang der dingen kunnen ervaren, en minder polariteit en afgescheidenheid?
Ik denk dat het nodig is eerst onze luistervaardigheid af te stoffen. Zodat we weer kunnen zien waar het werkelijk over gaat, en wat er werkelijk nodig is, nu op dit moment.

Lees verder

The Invitation - Juno Burger

The Invitation, het boek – Juno Burger

De ondertitel van The Invitation luidt: als niets hoeft te veranderen, verandert alles. Een beetje paradoxaal klinkt dat wel. Maar bestudeer je de energetische wetten, dan kun je niet anders dan concluderen dat het klopt.

Lees verder

Tijd om te luisteren – The Optimist

Wat we zoeken is dichterbij dan we denken. Creatieve oplossingen voor problemen, antwoorden op vragen, inspiratie, inzichten. Het is er allemaal al. Thuis of op de werkvloer zoeken we wat af, maar wat al voor onze voeten ligt te wachten zien we over het hoofd. Juist omdát het voor onze voeten ligt. Hoe verbreed je je blik, hoe sta je open? Door dieper te luisteren.

Lees verder

l'art d'ecouter - cover happinez

L’art d’écouter dans Happinez

Superbe, l’édition française de Happinez a publié mon article sur l’art de l’écouter! C’est une adaption d’un chapitre de mon nouveau livre sur l’art d’écouter (seulement en néerlandais…).

Lees verder

duinlandschap - wandelen

Dieper leren luisteren? Ga vaker wandelen

Voor Yoga International schreef ik dit artikel over de relatie tussen wandelen en dieper luisteren. Want wandelen is meditatief én een weg naar dieper kunnen luisteren. Gepubliceerd in januari 2019.

Lees verder

Schelp op strand

Zo vergroot je je luisterkwaliteit aanzienlijk

Luisteren is het halve werk in communicatie. Maar hoe vaak voel je je echt gehoord in zakelijk contact of privésituaties? En hoe vaak voelen anderen zich echt gehoord door jou, als je eerlijk bent? Vier aanwijzingen die veel verschil maken voor je kwaliteit van luisteren.

Lees verder

Luisterende impala

De oneindige potentie van luisteren

Vandaag is het International Day of Listening. Een initiatief om bewustzijn te creëren voor de plaats die luisteren in ons leven inneemt. ‘To foster better listening in all phases of life, in all contexts, and all around the world’, is een van de doelen van de organisatie. Prachtig ideaal, en het is inderdaad zo dat …

Lees verder

Fragment van cover Fail, Fail Again, Fail Better

Het onwelkome verwelkomen (of hoe te falen)

Wat wens je iemand toe die aan een nieuwe levensfase begint, vol onzekerheden? Die afstudeert, een baan heeft gekregen of heeft opgezegd, een bedrijf start, gaat emigreren, trouwt, scheidt, een kind krijgt? Of op een tweesprong in zijn leven staat?

Lees verder