The Invitation, het boek – Juno Burger

|

cathelijne

De ondertitel van The Invitation luidt: als niets hoeft te veranderen, verandert alles. Een beetje paradoxaal klinkt dat wel. Maar bestudeer je de energetische wetten, dan kun je niet anders dan concluderen dat het klopt.

Het is een zin die meteen een hele leefhouding omvat. Een die in essentie betekent compassie zijn; ofwel alles wat er gebeurt kunnen omarmen, ook het moeilijke en moeizame. Accepteren wat is. En dan zien wat er ontstaat, vanzelf, maar nu zonder dat je in de weg staat. Erop vertrouwen dat het leven je draagt.

Ik had The Invitation al in 2016 heel graag willen lezen. Dat jaar nam ik deel aan de workshops personal clearing en space clearing bij Juno Burger. Er was wat verkennend onderzoek naar energiewerk aan voorafgegaan toen energy clearing in mijn vizier kwam. Het voelde meteen als een logische volgende stap me daarin te verdiepen.

Juno spreekt, publiceert en doceert al ruim twee decennia over energetische wetmatigheden en compassie. Hij geeft sessies personal clearing, cleart huizen en bedrijven, en organiseert lezingen, workshops en retraites in binnen- en buitenland.
Die trainingen gaan over het vergroten van je energetisch bewustzijn en het verruimen van je compassievolle hart. Concreet komt het erop neer dat je leert makkelijker door het leven te navigeren. Met meer ontspanning en flow. Minder weerstand en minder doen, meer zijn.

Na de trainingen in 2016 werd energy clearing de basis van alles in mijn leven. Ik begon met andere ogen  naar de wereld te kijken. Naar privésituaties, werk, naar samenwerkingen, relaties, conflicten, naar patronen, naar de omgevingen waarin ik mij bevond. Naar werkelijk alles.
Toen ik in 2018 werkte aan De eenvoud van aandacht, het boek over dieper luisteren, nam ik er logischerwijs een hoofdstuk in op over luisteren naar energie, waarvoor ik Juno interviewde. Het werd een hoofdstuk over luisteren naar stagnatie in flow.

Op een dag mailde ik hem: ‘Is dat niks voor jou, een boek schrijven?’
De vraag lag voor de hand, want hij had al een flinke stapel blogs geproduceerd. Materiaal genoeg voorhanden.

‘Dat boek is in de maak!’ typte Juno terug.

Een tijd al zelfs. Al was er nog geen uitgever. En het manuscript kon wel wat hulp gebruiken. Of ik daar wellicht een rol in kon spelen?

Afgelopen jaren werkten we dus in stilte en alle rust aan zijn boek. Ik in de rol van meeschrijvend redacteur. We namen de tijd, hadden geen haast. Het is goed als een boek de ruimte krijgt die het verdient. En nu is het er dan eindelijk.

Achteraf kijk ik met verwondering naar de hele gang van zaken. Hoe alles in elkaar greep. Hoe magisch perfect de timing van de dingen was. Dat dit boek bijvoorbeeld juist van de drukpersen rolde in een tijd waarin veel behoefte is aan handvatten voor het constructief omgaan met moeizame ervaringen. Een tijd bovendien waarin het belangrijk is in te zien dat onze buitenwereld een reflectie is van onze binnenwereld.
De tijd om je dat te realiseren, en je voordeel ermee te doen, is nu.

Nee, er was geen beter moment denkbaar dan nu voor de komst van dit boek. Dat had ik in 2016 allemaal niet kunnen bedenken. Zelfs geen snipper ervan!

Als een boek geschreven wil worden, dan komt het er. Ook al duurt het even. Daar is dit boek maar weer eens een sterk voorbeeld van.
Over het hele proces schreef Juno trouwens deze vermakelijke blogpost. Je leest er onder meer in welke gedurfde keuzes onderweg zijn gemaakt. Tegelijk is het een bemoedigende boodschap voor iedereen die met een boekidee rondloopt.

Over het boek

The Invitation - Juno BurgerThe Invitation
Als niets hoeft te veranderen, verandert alles

Wat gebeurt er precies als je nog vol met spanning zit nadat je iemand ontmoette? Waarom voel je je leeggezogen na een zaterdagmiddag bij Ikea? In alle soorten ontmoetingen – met de energie van mensen en ruimtes – vindt een dynamische interactie plaats die van invloed is op je energiehuishouding. Wanneer je de energetische wetmatigheden kent, kun je bewust met situaties omgaan en raak je niet meer zo snel en intens getriggerd. Zo zet je jezelf terug op een plek van authentieke kracht. In die levendige staat van zijn heb je onbegrensde toegang tot helderheid, energie en flow. Het leven zorgt voor je, zet je in beweging en draagt oplossingen aan die je met je hoofd nooit had kunnen bedenken.

The Invitation is een uitnodiging om op radicaal andere wijze met je ervaringswereld om te gaan. Met een verbluffende eenvoud verschaf je jezelf toegang tot de intelligentie van je compassievolle hart en leer je je energiesysteem te ontladen en opnieuw op te voeden. Uiteindelijk kun je zo de oneindige diversiteit van het leven bewust ervaren en volledig laten zijn zoals die is, zonder het te willen veranderen. En als niets meer hoeft te veranderen, dan verandert alles!

>> Lees hier de eerste pagina’s.

22,95
Hardcover, 176 pag.
S2 Uitgevers

Bestellen? Dat kan bij Junoburger.com.

The Invitation online

The Invitation is ook een online programma. Elke maand kun je er gratis aan meedoen op Facebook: zeven dagen lang krijg je elke dag een live filmpje te zien met uitleg en achtergronden over de beoefening. In de bedding van een community.
The Invitation start elke 1e dag van de maand.
Meld je aan via de Facebook-pagina van The Invitation.