Wat je zoekt is dichterbij dan je denkt

Over Cathelijne Esser

‘Wat je zoekt is dichterbij dan je denkt’ is de ondertitel van De eenvoud van aandacht. Het boek dat ik in 2018 publiceerde over dieper leren luisteren: naar jezelf, anderen, je leefomgeving, natuur, en de bewegingen van het leven. Die grondhouding, dat alles dichtbij te vinden is, inspireert me elke dag opnieuw. Waar kijk ik overheen dat voor mijn voeten ligt? Welke hulpbronnen, oplossingen en hulplijnen zijn al dichtbij? Anders gezegd: wat als het leven gewoon beschikbaar stelt en aandraagt wat we nodig hebben om te floreren?

Mijn wandel ging langs vele pleisterplaatsen. Onderwijs op het gebied van bedrijfsvoering en creatief schrijven, dans, yoga, meditatie, geweldloze communicatie en digitale fitheid. Sinds 2016 verdiep ik me intensief in energetische wetmatigheden, die ik toepas in leven en werk; een dagelijkse oefening in compassie belichamen.

Ik werkte als theaterproductieleider, tv-redacteur, journalist, redacteur, schrijver en PR-agent. In 2011 richtte ik Not Just Any Book op, een gespecialiseerd bureau voor boekmarketing en boekpromotie.

De laatste de jaren begon het me op te vallen dat er vooral pioniers bij me aankloppen met communicatievragen. Trailblazers in hun vakgebied of een onderwerpgebied. Geen makkelijke rol, wel een noodzakelijke. Iemand moet eerste stappen durven zetten. Ik ondersteun deze pioniers als adviseur en uitvoerder bij communicatievraagstukken.