Wat je zoekt is dichterbij dan je denkt

Over Cathelijne Esser

‘Wat je zoekt is dichterbij dan je denkt’ is de ondertitel van De eenvoud van aandacht. Het boek dat ik in 2018 publiceerde over dieper leren luisteren: naar jezelf, anderen, je leefomgeving, natuur, en de bewegingen van het leven. Die grondhouding, dat alles dichtbij te vinden is, inspireert me elke dag opnieuw. Waar kijk ik overheen dat voor mijn voeten ligt? Welke hulpbronnen, oplossingen en hulplijnen zijn al dichtbij? Anders gezegd: wat als het leven gewoon beschikbaar stelt en aandraagt wat we nodig hebben om te floreren?

Mijn wandel ging langs vele pleisterplaatsen. Onderwijs en training op het gebied van bedrijfsvoering en creatief schrijven, dans, yoga, meditatie en geweldloze communicatie. Ik ging dieper luisteren naar de energetische onderstroom van alles. Het werd mij duidelijk dat mindful gewaarzijn en compassie je ervaringswereld onomkeerbaar veranderen. En je levenshouding.

Ik werkte als theaterproductieleider, tv-redacteur, journalist, redacteur, schrijver, schrijfmentor en PR-agent. In 2011 richtte ik Not Just Any Book op, een gespecialiseerd bureau voor boekmarketing en boekpromotie.

Een paar jaar geleden viel me terugkijkend ineens op: het zijn steeds pioniers die bij me aankloppen met communicatievragen. Visionairs, verbinders en voorlopers in hun vakgebied of onderwerpgebied.
Pionieren is niet altijd makkelijk, wel altijd noodzakelijk. Iemand moet eerste stappen durven zetten. Ik ondersteun deze pioniers als adviseur en uitvoerder bij communicatie, PR- en tekst/redactie.