Aan de slag!

Pionieren is: zelf in ontwikkeling blijven, nieuwe taal vinden voor een nieuw paradigma, moed houden, en geduld, een community bouwen, jezelf durven laten zien, niet-weten accepteren, springen, onzekerheid uithouden, gelijkgestemden vinden, bruggen bouwen. Communicatie is daarbij het halve werk.

Nieuwe taal vinden

Taal vinden voor wat nog geen concrete vorm heeft: het is de uitdaging van iedere pionier. Je eigen woorden en metaforen gebruiken. Een taal die ook verstaanbaar is voor leken.
Pioniers spreken van nature de taal van de bergtop. Vaak in abstracties en met jargon. Maar wil je een leek in het dal bereiken, dan moet je van de berg af komen.
Balanceer je tussen abstract en concreet? Of tussen oude taal en nieuwe taal? Ik help kabelbanen aanleggen.

Weten hoe dat werkt?

Bel of mail me

Beweging brengen

Als pionier ben je in beweging, en breng je als een natuurlijk gevolg daarvan beweging. Onderweg al delen wat je doet en waarneemt in plaats van wachten tot je ‘er bent’ helpt je omgeving enthousiast te worden over je visie en ontdekkingen, en mee te groeien.
Vertel het in artikelen, nieuwsbrieven, blogposts, essays, interviews, een boek, en andere communicatie-uitingen. Maar dat hoef je niet alleen te doen.

Een keer sparren?

Bel of mail me

Publiek uitbreiden

Een kleine cirkel weet jou al te vinden. Wil je onderzoeken of een groter publiek oren heeft naar je ideeën, visie en projecten? Dan is een podium vinden bij media mogelijk een route.

Laten we het onderzoeken. Ik denk mee en help bij de uitvoering.

Bel of mail me